Magyar  |  English  |  Româna  
 
Cégünkről
Termékek
Partnereink
Kapcsolat
Hírek
   
VáLTOZáSOK A GöNGYöLEGEK KEZELéSéBEN

2021.01.22., 09:33
Tisztelt Partnerünk!

Tájékoztatjuk önöket, hogy Variachem Kft-nél 2021. január 1.-től, a betétdíjas göngyölegek visszaküldésének számlázási szabályai megváltoznak.

A göngyölegek helyes számlázása az ÁFA törvény és a számviteli törvény betartása mellett:

A göngyöleget, hasonlóan a többi árucikkekhez, értékesítjük a vevőink számára. Ennek árbevétele és adóvonzata van. A visszaszállított göngyöleget megvásároljuk a vevőtől, amiről a vevőnek, mint eladónak számlát kell kibocsátania. A számviteli törvényt ott sértjük a korábbi (helyesbítő/jóváíró számla) gyakorlattal, hogy a visszahozott göngyöleg csökkenti az árbevételt, amely így hamis képet ad az eredménykimutatásban, az áfatörvény pedig a fizetendő adó csökkentésével sérül, miközben növelni kellene a levonható adót.

A NAV online számlázási rendszerében ezek a korábbi, helytelen „-" előjeles számlák fennakadnak és a türelmi időt követően számlánként 500.000 Ft bírság is kiszabható.

Fentiek alapján a leszámlázott betétdíjas göngyöleg visszaszállítása kizárólag visszaszámlázással lehetséges. Kérjük, hogy a pontos nyilvántartáshoz a számlákon szíveskedjenek feltüntetni, hogy milyen okmányokkal (szállítólevél, számla) került leszámlázásra a visszahozott betétdíjas göngyöleg.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Pintér Zoltán
Ügyvezető igazgató

Utolsó módosítás: 2021.01.22., 09:44
 
 
© Variachem 2009 Minden jog fenntartva Impresszum           Kapcsolat           Oldaltérkép           Jogi nyilatkozat           prezi   Design & CMS: Dolphinet